Ensimmäinen työviikko takana! Huomenna perjantaina on joku pyhäpäivä ja toimisto on kiinni. Jei! Menen tanskalaisen Kaaren kanssa golfaamaan puolen päivän aikaan. Green fee, rangepallot, mailavuokra ja caddie tulee maksamaan yhteensä noin 4500 rupiaa. Uudellamaalla en taida saada viikonloppuna edes pelkkää green feetä samaan hintaan ja nyt ei tartte edes itse kantaa mailoja!

Työryhmäni on isohko. Yksikön päällikkö, projektipäällikkö, vastaava rakennesuunnittelija, kaksi insinööriä, kaksi piirtäjää/mallintajaa ja tietomallivastaava. Kaikki puhuvat englantia omalla aksentillaan ja kaikilla on paljon kysymyksiä. Yleisesti ottaen he osaavat englantia todella hyvin, vain aksentti tekee ymmärtämisestä hankalaa. Sanavarasto on heillä varmaan laajempi kuin minulla. Ensimmäinen viikko on oletettavasti kaikkein raskain ja olenkin aivan uuvuksissa. Viime yönä en saanut edes kunnolla nukuttua, koska aivot käyvät niin ylikierroksilla. Muutos todella vähän kuormittavasta työstä ja rauhallisesta arjesta tähän hektisyyteen vaatii veronsa, mutta nautin silti joka päivästä!

Sain tänään vihdoin Suomen päädyn isot herrat vakuutettua siitä, että täällä paiskitaan todella töitä ja että meillä on selkeä suunnitelma, aikataulut yms. He olivat positiivisesti yllättyneitä, kuten olen ollut minäkin. Meillä on Suomessa paljon parannettavaa Intian asenteita kohtaan. Täällä on ihan samanlaisia ja vähintäänkin yhtä fiksuja henkilöitä kuin Euroopassa. Kaikki tosin edelleenkin tuijottavat minua kiinnostuneina. Tanupriya sanoi sen johtuvan punaisesta tukastani, mutta mene ja tiedä.

Tänään oli ensimmäinen päivä, kun olisin voinut syödä lounaalla jotain muuta kuin intialaista. Ehkä ensi viikolla käyn kokeilemassa alakerrassa jotain muuta vaihteeksi. Nyt joka tapauksessa otan pari melatoniinia, juon olueni loppuun ja menen nukkumaan. Kello on yhdeksän.