Noin kuukausi sitten minulta kysyttiin, haluaisinko lähteä työmatkalle pariksi kuukaudeksi Intiaan. Matkailijasielu kun olen vastasin heti kyllä ja kysyin,milloin pitäisi aloittaa pakkaaminen. Moni asia oli vielä tuolloin epäselvää, eikä se sinänsä haitannut, mutta en todellakaan arvannut, miten monimutkaiseksi kaikki menisi. Projektin mennessä holdiin meinasi ensin koko matka peruuntua, sitten pohdittiin projektin vaihtamista, kunne slopulta päädyttiin alkuperäiseen pakettiin. Koko syyskuun olen saanut elää tunteiden myrskyssä ja jännittää, lähdenkö ollenkaan, mutta tässä sitä nyt kuitenkin ollaan. Istun Finskin koneessa economy comfort -paikalla, katselen kuun loistetta ja odottelen aamiaisen tarjoilua. Parin tunnin päästä ollaan perillä.

Gurgaon, Intia. Se on kohteeni. Sijatsee Delhin vieressä ja on toimistokeskittymä. Vähän varakkaammat ihmiset asuvat siellä ja ilmeisesti kerjäläisiä ei pitäisi nähdä juuri ollenkaan. Seuraavat kaksi kuukautta kutsun kodiksi paikallisen luokituksen mukaan viiden tähden hotellia, Le Meridieniä. Sieltä löytyy huoneeni lisäksi kuntosali ja ulkoallas. Firman toimisto on kuulemma hyvin moderni ja työmatkat taitan taksilla.

Kuluneen kuukauden aikana olen saanut ikäväkseni kokea suomalaisuuden pahimmillaan. Sen sijaan, että tuttavani olisivat olleet kannustavia ja positiivisia rohkeassa päätöksessäni, ovat kommentit olleet pääosin erittäin ajattelemattomia. Onneksi olen luonteeltani peruspositiivinen ja osaan suhtautua hölmöihin sutkautuksiin huumorilla, mutta heikompaa olisi voinut hirvittää jo ensimmäisen päivän jälkeen.

Tässä muutamia esimerkkejä. Jos tunnistat itsesi, ei hätää, en ole loukkaantunut! :)

Ripuli

Sä haluat oikeasti lähteä?

Intiassa ei ole mitään hyvää

Älä lähde

Ripuli

Vatsatauti

Liikaa ihmisiä, ostoksille täytyy mennä länkkäri ostoskeskukseen

Ai sä meet hotelliin asumaan, boooooring!

Ripuli

Kahdeks kuukaudeks?! Aika kamala hotellikuolema tulossa.

En nyt halua pelotella, mutta *tarina kuolonkolarista ja bussista*

Eikös siellä ole niitä joukkoraiskauksia?

Kakut on liian makeita

Ripuli

Mites meinaat saada selvää intialaisesta aksentista, se on maailman kamalin

Varmaan tulee olemaan aika yksinäistä

Mites ne meinaa naista totella siellä?

Ripuli, ripuli, ripuli

Tiedän kyllä, ettei kukaan mitään pahaa ole tarkoittanut (ja ripuli on hyvin todennäköinen), mutta onhan se nyt vähän naurettavaa, ettei joukko suomalaisia ole löytänyt mitään positiivista koko maasta.. Challenge accepted! Minä löydän ne!

Niin ja ensi kerralla, kun joku tuttavanne kertoo teille jotain. Koittakaa rakkaat olla edes vähän kannustavampia ja löytää niitä hyviäkin puolia. Moni asia kun riippuu niin paljon omasta asenteesta.